Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op jouw vraag!

We krijgen regelmatig vragen over de Spaarnesant Academie. Hieronder vind je de antwoorden op de vragen die wij het vaakste krijgen.

Wat betekent categorie bij de cursus?

In alle schoolbegrotingen is €500 per fte opgenomen als persoonlijk professionaliseringsbudget. Dit is conform de CAO. Je kunt dit bedrag besteden na afstemming met je leidinggevende, daarna geef je je op voor de cursus die je wilt doen. We hanteren 6 prijs categorieën voor de Academie:

0 = dit gaat niet uit je persoonlijk budget, zoals MR, contactpersonen, BHV, oftewel trainingen die ‘moeten’ vanuit de taak voor je school.
1­ = tot €100
2 = tot €200
3 = tot €300
4 = tot €400
5 = €400 en meer

Je vindt deze in je ‘bestelling’ van een cursus terug.

Je hebt dus een persoonlijk scholingsbudget om te besteden. Het aanbod in de Academie is niet gratis en vrijblijvend, inschrijven betekent deelnemen.

Ik weet niet of en waarvoor ik me opgegeven heb


In je account kun je bij ‘mijn cursussen’ zien waarvoor je hebt ingeschreven.

Ik kan niet inloggen met mijn Spaarnesant account

Dat klopt. Je kunt je sharepoint gebruikersnaam en wachtwoord niet automatisch gebruiken. Voor de Academie mag je eerst via ‘registreren’ een nieuw account aanmaken. Hiervoor kan je natuurlijk dezelfde gegevens gebruiken als voor sharepoint. Vergeet je ze niet;)

De cursus staat er niet bij?

Het samenwerkingsverband Passend Onderwijs in onze regio heeft ook een aanbod. Misschien heb je daar deze cursus gezien?Je moet daar via hen voor aanmelden:

https://www.passendonderwijs-zk.nl/leerkrachtdagen

 

Ik werk bij een ander bestuur, kan ik me ook aanmelden?

Ja dat kan, je maakt via Mijn Academie een account aan en komt vanzelf in een menu waar je aan kan geven waar je je werkt. Je schrijft je in voor een cursus en je krijgt een reactie per mail of je ingeschreven bent en wat de kosten zijn. We factureren je school voor de kosten.

Is het gratis?

Als je bij Spaarnesant werkt, wel. Maar echt gratis is het natuurlijk niet, want van alle scholen wordt van het scholingsbudget een deel afgeroomd om de Spaarnesant Academie te bekostigen. Dus het is niet gratis voor je school. Kom je niet opdagen, dan is dat dus zonde en zullen we je directeur hierover informeren. Die kosten worden namelijk wel gemaakt.

Werk je niet bij Spaarnesant, dan zullen we je de kosten voor de training factureren.

Waar (hoe) kan ik mij afmelden voor een cursus?

Kom je niet opdagen, dan is dat zonde van je gereserveerde plek en cursusgeld. Die kosten worden namelijk wel gemaakt, ook al ben je verhinderd. We willen graag nieuw beschikbare plekken kunnen opvullen.

Neem daarom zo spoedig mogelijk contact op met de Academie administratie via academie@spaarnesant.nl

Wanneer krijg ik een deelnamecertificaat?

Als je minimaal 75% van een meerdaagse cursus of training aanwezig bent geweest, ontvang je een certificaat. Deze wordt beschikbaar in je online omgeving op deze website. Voor eenmalige workshops, lezingen, webinars, e.d. krijg je geen certificaat.

Hoe geef ik mij op voor een cursus?

Kies een cursus uit via het aanbod, en schrijf je in via je Spaarnesant account op deze website.