SPS Innovatiebeurs

Beste collega’s,

Eén van de ambities van Spaarnesant is om  innovatie in het onderwijs  de ruimte te geven en te stimuleren. Daarom volgt ook komend jaar ‘de SPS innovatiebeurs‘; een geldbedrag voor medewerkers met de beste ideeën voor onderwijsinnovatie die daarmee gerealiseerd mogen worden.

We zijn op zoek naar enthousiaste medewerkers die onderzoekend en ondernemend ingesteld zijn en aan de slag willen met een vernieuwend plan of idee binnen hun school.

De 6 beste ideeën worden elk gesponsord met een geldbedrag van maximaal €2.000. Het budget kan worden besteed aan materiaal, literatuur, scholing of ambulante tijd. Ook is er de mogelijkheid tot co-financiering vanuit de school als de innovatie tevens op schoolniveau plaatsvindt.

Tot 1 juni kan je je aanmelden om met jouw project of idee in aanmerking te komen. Aanvragen worden beoordeeld door een commissie van drie leden. Zij stellen vast of een aanvraag voldoet aan gestelde voorwaarden en maken een keuze bij meerdere geschikte aanvragen.

Voorwaarde(n) aanvraag:

  • Je werkt op school aan een verandering van het onderwijsproces. Deze verandering is duurzaam en ‘nieuw’ binnen Spaarnesant en vraagt om onderzoek en ontwikkeling.
  • Binnen de innovatieve ontwikkeling heb jij verantwoordelijkheid en zeggenschap. Jouw rol is duidelijk beschreven binnen de aanvraag. Je betrekt je directe collega’s op actieve wijze.
  • De schoolleiding is op de hoogte van het plan en van deze aanvraag.
  • In je aanvraag geef je informatie over de doelstelling, de werkwijze en planning van de innovatie. Kies zelf een passende manier om je aanvraag te doen!
  • Je staat open voor het delen van je ideeën en resultaten.
  • In het afgelopen jaar hebben we allemaal ervaren dat een hybride vorm van onderwijs door corona interessante vernieuwingen van het onderwijs vraagt. Tof als jouw idee inspeelt op deze nieuwe vorm van lesgeven en leren!

Drie mooie voorbeelden uit de praktijk:

Op de Dumont is een leerlijn techniek voor het SBO gemaakt. Deze leerlijn bestaat uit opdrachtkaarten en materialen om proefjes mee te doen. De uitgangsgedachte voor deze leerlijn is: handelend en ervarend leren. 

 

De Parel gebruikte de innovatiebeurs om 12 leerkrachten, vier logopedisten en enkele onderwijsassistenten te trainen in de LOeS-werkwijze. LOeS staat voor Lees Ontwikkeling en Spelling: een nieuwe manier om kinderen die niet of nauwelijks spreken te leren lezen. 

Op de Zuiderpolder wordt een lab voor kinderen ingericht. Hier kunnen ze al hun ict-vaardigheden op doen en kennismaken met allerlei vormen van robotica en technologie. 

Meld je aan voor 1 juni 2021!

  • (upload een pdf, pptx of docx van maximaal 1 MB)
    Accepted file types: pdf, pptx, docx, Max. file size: 999 KB.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hulp nodig of heb je een vraag?

Geïnteresseerd in innovatie? Bekijk de masteropleiding 'Leren en innoveren'

Lees verder op de website van InHolland