Collectief Kansengelijkheid

Werk mee aan een kansrijker adviestraject PO-VO

Vorig schooljaar zijn er met collega’s van Spaarnesant meerdere focusgroepgesprekken gevoerd over het thema kansen(on)gelijkheid. Hieruit is een aantal thema’s naar voren gekomen, dat vanaf nu in het collectief kansengelijkheid verder uitgediept gaat worden.

Het eerste thema dat we met een onderzoekende blik gaan uitdiepen is het adviestraject PO-VO. Het doel is om in meerdere sessies ervaringen van leerkrachten in relatie tot kansengelijkheid en het adviestraject meer verdiepend in kaart te brengen. Op basis daarvan worden korte ontwerptrajecten/ontwerponderzoeken opgezet, die je op je eigen school kunt inzetten. Draag je een objectiever en kansrijker adviestraject een warm hart toe? Meld je dan aan!

We worden tijdens de bijeenkomsten begeleid door Mascha Enthoven en Colleen Clinton van lectoraat De Pedagogische Opdracht van InHolland.

Alle scholen hebben bijgaande poster ontvangen.

Data

Het collectief zal op onderstaande data bij elkaar komen en omdat we gezamenlijk op een onderzoeksmatige manier te werk gaan, is het prettig als deelnemers bij (vrijwel) alle sessies aanwezig kunnen zijn.

Dinsdag 18 januari 15.30-17.00 uur

Dinsdag 1 maart 15.30-17.00 uur

Dinsdag 12 april 15.30-17.00 uur

Dinsdag 24 mei 15.30-17.00 uur

 

Coördinatoren

Sanne Groot, directeur op de Wijde Wereld

Dagmar Jeurissen, directeur op de Peppelaer.

Interesse om ook deel te nemen,

meld je hiernaast aan!

Aanmelden leernetwerk

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.