Teamtraining Talentgericht werken

Haal het beste uit je samenwerking!

Waarom gaan sommige dingen bijna vanzelf en andere niet? Wat maakt jouw collega zo goed in…? Waar kunnen wij elkaar voor opzoeken? Hoe zorgen we dat we zoveel mogelijk plezier in ons werk hebben? Hoe zorgen we dat we genoeg energie hebben zodat we saai werk (wat helaas ook gedaan moet worden) wat minder weerstand oplevert? Daar kom je achter bij talent gericht werken!

Talent is iets universeels: iedereen heeft sterktes, die we allemaal in een unieke combinatie inzetten. Je hoeft je talenten alleen maar te ontdekken, en ze te laten gedijen onder de juiste omstandigheden om het beste uit jezelf en de ander te halen. De training helpt je om jullie unieke set aan talenten te leren kennen, en te ontdekken hoe de talenten op elk moment ingezet kunnen worden. Om elkaar beter te begrijpen, maar ook om beter om te gaan met stress of moeilijke momenten.

De training talentgericht werken met collega’s biedt de mogelijkheid om individuele talenten te identificeren en optimaal te benutten. Dit stimuleert de persoonlijke groei van teamleden, leidt tot een verhoogde motivatie en fijnere samenwerking op de werkvloer. Teamleden kunnen elkaar aanvullen en versterken.

Collega’s inspireren en leren van elkaar. Talentgericht werken is als cement voor je team. Het werkt verbindend. Verschillende leerstijlen worden aangesproken.

Effecten van talentgericht werken

  • Motivatie, plezier en energie
  • Relatie verstevigend en verdiepend
  • Aanjagen van professionele ontwikkeling

De training bestaat uit 3 basisonderdelen

  • Theorie en verkenning van ieders talenten, talent bij jezelf herkennen en bij de ander
  • Verdieping: met elkaar in gesprek over je talenten, focus op de werkvloer en zoeken naar mogelijkheden om elkaar aan te vullen en versterken.
  • Hefboom vaardigheden ontwikkelen bij je talent: Werken vanuit je talent kan ook en keerzijde hebben, je kunt (onbewust) je talent overdrijven. Als we onder druk staan gaan we vaak in de overdrive. Om daar waakzaam op te zijn kun je hefboomvaardigheden aanleren. Als je bijvoorbeeld een positivo bent kan het soms lijken of je niet altijd serieus genoeg bent, het is belangrijk om je daar bewust van te zijn. Als je iemand bent die alles afweegt voor je een beslissing maakt kan het zijn dat je beslissingen uitstelt of te lang doordenkt, dat kan negatieve gevolgen hebben. Een hefboomvaardigheid die je dan kan oefenen is dan dat je vooraf met jezelf een tijd afspreekt waarin je mag afwegen en dan de knoop doorhakt.

Trainingen zijn op maat naar eigen behoefte en op de eigen locatie.

Meer weten? mail naar Eva Koper

Ervaringen uit trainingen:

Van collega’s

“Wat ik leuk vind is dat de talenten die collega’s benoemen echt aansluiten bij je persoonlijkheid. Mooi om te zien dat je veel overeenkomsten hebt met collega’s die je eerder niet zag.”

Van de directie

“Je ziet dat er door de werkvorm “kijken naar elkaar” veel herkenning, en inzichten komen waardoor er echt verbinding tot stand komt, je creëert als het ware ‘flow’ op de werkvloer. Vaak kijken we naar dat wat niet goed gaat, dit is een soort omdenken.”