Samen Opleiden, leerteam varianten

Themadag Thematisch werken

Ruim 40 studenten: zij-instromers, deeltijders, verkorte deeltijders, flexers, flex duaalers, verkorte deeltijd digi studenten en LOI-ers waren aanwezig bij de eerste themadag van dit jaar. Zij vormen samen het leerteam varianten. Vanuit de visie adaptieve professionals die collectief leren organiseert de Pabo samen met de bovenschoolse opleiders ieder jaar 4 themadagen.Samen met de bovenschoolse opleiders van de eenpitters en de pabo hebben wij een dag rondom thematisch werken georganiseerd. Bij deze themadagen is het de bedoeling dat de theoretisch kennis vanuit de pabo direct gekoppeld kan worden aan de praktijk.

Het ochtendprogramma bestond uit een inspirerend praatje van Andrea Koopmans, de thematisch werken specialist binnen Spaarnesant. Zij heeft de studenten aan het nadenken gezet over het belang van thematisch werken en heeft de studenten handvatten gegeven om direct mee aan de slag te gaan.

De Pabo had een weblecture gemaakt waarin uitleg gegeven werd over de theoretische achtergronden van thematisch werken. Met al deze informatie zijn de studenten naar verschillende scholen gegaan, waar zij hartelijk ontvangen zijn, uitleg hebben gekregen over hoe de school het thematisch werken vormgeeft en zijn de studenten de klassen in gegaan om te kijken.

Wij hebben hele mooie, positieve reactie van de studenten gekregen, natuurlijk ook wat kritische. Wij willen de scholen die hun deuren hebben opengesteld nogmaals heel hartelijk bedanken. Hopelijk ware de dropjes lekker ; )

Op naar de volgende themadag 21 november, deze zal in het teken staan van ouder/kind gesprekken.

– Bovenschoolse opleiders Spaarnesant,

Marjolein Vonck en Annemieke Haentjens Dekker