Kunst van het lesgeven
EDI (Expliciete Directe Instructie)
Het geven van een goede les is niet alleen een vak, maar ook een kunst. De leerkracht combineert het didactisch handelen, klassenmanagement en pedagogisch klimaat en de keuzes in het lesprogramma tot een doelgerichte les. Het wordt ook wel het EDI (expliciete directe instructiemodel) genoemd. Iedere leerkracht heeft daarbij zijn eigen stijl van lesgeven waardoor iedere les uniek is.
In deze training gaat het om het doelgericht inzetten van de opbouw van een les, het benutten van de juiste werkvormen en nieuwe inzichten, de stappen waarin de leerkracht de leerstof uitwerkt en hij differentieert in de klas. ‘De kunst van het lesgeven’ betekent dat je als leerkracht weet hoe je goed lesgeeft, wanneer je bepaalde technieken gebruikt en waarom je dit doet. Het resultaat is dat je je concrete lesdoelen beter en sneller bij al je leerlingen behaalt.
Doel
Het doel van deze training is dat de deelnemers een effectieve les kunnen voorbereiden. Door deze effectiviteit is de leerkracht in staat om meer leerlingen sneller en beter het lesdoel te laten behalen.
Aanpak
De training bestaat uit vier dagdelen waarin we de fasen van een les, technieken en verdiepingsonderwerpen behandelen.
Je krijgt materiaal op de eerste bijeenkomst en per mail voor de andere keren.
Data
Woensdag 16 oktober, 27 november, 15 januari en 5 februari
Tijd: 15.15 – 17.30 uur.
Inschrijven
Om je in te schrijven moet je ingelogd zijn.
Cursus door
Wim Oosterhof
Octo is een samenwerkingsverband tussen drie onderwijsbegeleiders. Wim Oosterhof geeft bij Spaarnesant de ‘Kunst van het lesgeven’. De verrassende werkvormen zorgen voor een actieve rol van alle deelnemers en voor veel betrokkenheid bij het proces. www.octogroep.nl