KinderBoekenclub Kleuters - Spaarnesant Academie KinderBoekenclub Kleuters - Spaarnesant Academie

Laden Cursussen

KinderBoekenclub Kleuters

« Terug naar aanbod

Als we willen dat kinderen meer gaan lezen dan moeten we er natuurlijk voor zorgen dat ze lezen leuk gaan vinden!

En juist daarvoor hebben kinderen hun leerkracht hard nodig! Word dus een goede leesbevorderaar en vergroot je kennis over jeugdliteratuur door deelname aan onze boekenclub. Kennis van nieuwe jeugdliteratuur zorgt ervoor dat je je als leerkracht kunt ontwikkelen tot een goede leesbevorderaar. In de Spaarnesant KinderBoekenclub lezen en bespreken we kinderboeken en brainstormen we over hoe we de boeken kunnen inzetten in de klas. Gelukkig worden er heel veel mooie en goede kinderboeken geschreven. Dat maakt de Spaarnesant KinderBoekenclub tot een feestje!

Deze boekenclub is speciaal voor leerkrachten van de kleutergroepen en is een eenmalige bijeenkomst.

We bespreken 3 recent verschenen prentenboeken die geschikt zijn voor de kleutergroepen. We bespreken het boek en bedenken activiteiten die we kunnen doen in de klas. Past het boek bij een thema? Tijdens welke lessen zou je het boek in kunnen zetten? En op welke manier?

Je hoort wanneer je de boeken voor deze bijeenkomst kan afhalen bij de receptie van Spaarnesant en dan kan je beginnen met lezen!  De boeken blijven eigendom van jouw school. Als je het boek gelezen hebt, gaat het naar de schoolbibliotheek.

Voor wie

Voor leerkrachten die het leesplezier van leerlingen willen vergroten! Schrijf je snel in want de KinderBoekenclub is erg populair.

  • 15 jan 2025
  • Van 15:00 uur
  • Tot 16:30 uur
  • Op een van de scholen
  • Sandra van Wagensveld
  • Bijeenkomst
  • 9 plekken
  • Categorie 0

Inschrijven

Om je in te schrijven moet je ingelogd zijn.

Heb je nog geen account aangemaakt? Registreer je op deze pagina!

Cursus door

Sandra van Wagensveld

Sandra is kartrekker van de Spaarnesant Boekenclubs en leerkracht op de Beatrixschool. Ze deed tijdens de Pabo een onderzoek naar leesbevordering. Daarna werkte ze een aantal jaar als leesconsulent voor de bibliotheek. Ze adviseerde basisscholen, leerkrachten en ouders hoe ze het leesplezier bij de kinderen kunnen vergroten. Haar motto: zorg voor een goed aanbod op school en praat over boeken… met de kinderen maar ook met elkaar! Sandra heeft talloze les-ideeën die ze graag met jullie deelt.

Wil je niets missen? Bekijk dan ons gehele aanbod.

Volledige aanbod