Laden Cursussen

Zitten in de klas

SchoolSkills Lab maakt de kennis die op SO De Parel aanwezig is over motoriek en onderwijs toegankelijk voor het reguliere onderwijs. Dit doen we onder andere via onze e-learning cursus ‘SchoolSkills Coach’.

In vier online modulen geven we informatie over de motorische ontwikkeling van kinderen in relatie tot schoolse vaardigheden. Hierbij worden ook eenvoudige en praktische tips en adviezen gegeven die direct toepasbaar zijn in het dagelijkse schoolleven.

De modulen zijn los en in willekeurige volgorde en naar eigen interesse te volgen. Je schrijft je via deze pagina in en ontvangt binnen twee weken een voucher om via Teachers Channel op kosten van Spaarnesant Academie deel te kunnen nemen. Je schrijft je in voor maximaal 1 module per keer. Heb je deze afgerond, dan kun je pas voor een van de andere modules inschrijven.

Module IV – Zitten in de klas

Zitten in de klas is meer dan alleen zitten op een stoel.

Een stabiele zithouding ondersteunt een kind bij het aanleren van fijn-motorische vaardigheden. Maar ook het variëren in houdingen is van belang, zowel fysiek als gedragsmatig.

Hoe kunnen je meubilair en inrichting hierin ondersteunen?

In deze module wordt onder andere besproken hoe je dit kunt bereiken met je meubilair?

Waar let je op bij het kiezen van meubilair en welke oplossingen zijn er om met kleine hulpmiddelen het meubilair zo optimaal mogelijk aan de leerling aan te passen?

schoolskillslab.nl/cursus-schoolskills-coach

 

 

  • Inschrijven vanaf 17 aug 2020
  • Thuis of op school
  • SchoolSkills Lab
  • Leren van én met elkaar
  • 1 plekken

Inschrijven

Om je in te schrijven moet je ingelogd zijn.

Heb je nog geen account aangemaakt? Registreer je op deze pagina!

Cursus door

SchoolSkills Lab

SchoolSkills Lab biedt leerkrachten, onderwijsassistenten en IB’ers op verschillende wijze praktische handvatten en tips om kinderen met kleine motorische problemen op een passende manier te ondersteunen in het dagelijkse schoolleven.  www.schoolskillslab.nl  

Wil je niets missen? Bekijk dan ons gehele aanbod.

Volledige aanbod