Spaarnesant KinderBoekenclub - Spaarnesant Academie Spaarnesant KinderBoekenclub - Spaarnesant Academie

Laden Cursussen
  • Dit evenement is voorbij.

Spaarnesant KinderBoekenclub

« Terug naar aanbod

Kennis van nieuwe jeugdliteratuur zorgt ervoor dat je je als leerkracht kunt ontwikkelen tot een goede leesbevorderaar.

In de Spaarnesant KinderBoekenclub lezen en bespreken we kinderboeken en brainstormen we over hoe we de boeken kunnen inzetten in de klas.

Vorig jaar is de Spaarnesant Boekenclub van start gegaan. Daarin lezen we vakliteratuur en gaan hierover in gesprek. Vanuit deze boekenclub ontstond het idee om op dezelfde wijze ook aandacht te besteden aan jeugdliteratuur.

De Nederlandse jeugd leest steeds minder. Zorgwekkend, want als kinderen meer lezen verbeteren zij hun leesvaardigheden. Als we willen dat kinderen meer gaan lezen dan moeten we er natuurlijk voor zorgen dat ze lezen leuk gaan vinden. En juist daarvoor hebben kinderen hun leerkracht hard nodig! Wordt dus een goede leesbevorderaar en vergroot je kennis over jeugdliteratuur door deelname aan onze boekenclub.

Gelukkig worden er heel veel mooie en goede kinderboeken geschreven. Dat maakt de Spaarnesant KinderBoekenclub tot een feestje!

We bespreken recent verschenen boeken, en af en toe pakken we er ook een klassieker bij. We bespreken het boek en bedenken activiteiten die we kunnen doen in de klas. Past het boek bij een thema? Tijdens welke lessen zou je het boek in kunnen zetten? En op welke manier? Het eerste boek dat we lezen is ‘Films die nergens draaien’. Gezamenlijk maken we een keuze over de andere boeken.

Voor het schooljaar 2022-2023 hebben we nog onderstaande twee data en boeken. Als je aanmelding is bevestigd, hoor je wanneer je je eerste boek kan afhalen bij de receptie van Spaarnesant en kan je beginnen met lezen! De andere boeken krijg je tijdens de bijeenkomst. De boeken blijven eigendom van jouw school. Als je het boek gelezen hebt, geef je het aan een collega of gaat het naar de schoolbibliotheek. Vanaf schooljaar 2023-2024 kun je opnieuw inschrijven en komen we 3 x per jaar bijeen.

Data

Steeds van 15.00-16.30 uur

Woensdag 8 maart met boek Films die nergens draaien

Woensdag 14 juni met boek Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

 

 

  • 14 jun 2023
  • Van 15:00 uur
  • Tot 16:30 uur
  • Beatrixschool
  • Sandra van Wagensveld
  • Bijeenkomst
  • 0 plekken
  • Categorie 0

Inschrijven

Om je in te schrijven moet je ingelogd zijn.

Heb je nog geen account aangemaakt? Registreer je op deze pagina!

Cursuslocatie

Beatrixschool
Haarlem

Blinkertpad 3
Haarlem, 2015 EX

Cursus door

Sandra van Wagensveld

Sandra is kartrekker van de Spaarnesant Boekenclubs en leerkracht op de Beatrixschool. Ze deed tijdens de Pabo een onderzoek naar leesbevordering. Daarna werkte ze een aantal jaar als leesconsulent voor de bibliotheek. Ze adviseerde basisscholen, leerkrachten en ouders hoe ze het leesplezier bij de kinderen kunnen vergroten. Haar motto: zorg voor een goed aanbod op school en praat over boeken… met de kinderen maar ook met elkaar! Sandra heeft talloze les-ideeën die ze graag met jullie deelt.

Wil je niets missen? Bekijk dan ons gehele aanbod.

Volledige aanbod