Laden Cursussen

œ Ecosysteem ZOOMT mei 2021-april 2022

‘Een gezamenlijke ontdekkingsreis’

Het Nationaal Programma Onderwijs waarmee we heel veel geld krijgen om ‘achterstanden’ in te halen. De Onderwijsraad die een ingrijpende herziening van het onderwijsstelsel voorstelt, vanwege de fundamentele problemen die er met het huidige stelsel zijn. De lerarentekorten, de kansen(on)gelijkheid en achterblijvende structurele bekostiging vragen om een duurzame aanpak.

Maar hoe dan, ik wil inspiratie?

œ Ecosysteem ZOOMT is een jaarprogramma vanaf mei 2021 t/m april 2022 met maandelijkse online ontmoetingen, ondersteund door een online community waarin we elkaar als Spaarnesant collega’s ontmoeten, samen leren, verder verdiepen en ons zelf ontwikkelen. Maar juist ook met collega’s uit heel Nederland. Het is hét programma voor onderwijsprofessionals die in hun eigen omgeving en ook met elkaar samen stappen willen zetten naar het onderwijs waar we van dromen. Als community bereik je meer dan dat je individueel ooit zult kunnen bereiken. We duiken daarom met elkaar als community de diepte in. Je gaat met andere ogen kijken naar ons onderwijs, verbreedt je blik, leert van en met elkaar en maakt kennis met anderen die antwoorden hebben waar jij naar zoekt.

Willing to be the change?

De enige voorwaarde die we stellen is dat de mensen die zich aansluiten dit ook echt graag zelf willen, hier klaar voor zijn. Wij zijn er voor degenen die ook echt verantwoordelijkheid willen nemen en hier mee aan de slag willen. Het is nadrukkelijk ook geschikt voor leerkrachten, zeker wanneer ze toe zijn aan extra uitdaging of verdieping. Het is natuurlijk ook een aanrader voor leiders en bestuurders!

De maandelijkse ontmoetingen van 19.00-21.30 uur via Zoom:

We ontmoeten maandelijks, aan de hand van tien thema’s, inspirerende mensen uit het ecosysteem van œ Operation Education. Deze sprekers zijn afwisselend denkers en doeners, zowel van binnen als van buiten het onderwijs. Het zijn mensen die op pad zijn gegaan, die zelf die wereld zijn gaan creëren waarvan ze dromen, die het proces van de transitie van de samenleving en het onderwijs door- en voorleven. Ze delen hun lessen, dagen je uit en ondersteunen je op je pad. Zie data op de website.

Claire Boonstra | Het onderwijs heeft een nieuw verhaal nodig – wij zijn het systeem | Kennismakingssessie | 21 april
 (online hier terug te kijken)

Tijdens elke sessie is er ook veel ruimte voor ontmoeting met elkaar, zodat je steeds andere mensen leert kennen uit het ecosysteem en met elkaar de diepte in kunt gaan op het onderwerp en samen verder kunt bouwen. Deze dialoog kan na elke sessie voortgezet worden op het online platform:

De online community

De community maakt het mogelijk andere mensen te vinden en met elkaar op relevante thema’s in gesprek te gaan – bijvoorbeeld naar aanleiding van (een ontmoeting in) de online sessie. Dit is de plek binnen œ Operation Education om je te verbinden, te laten inspireren, gelijkgestemden te ontmoeten, te ontdekken wie en wat er in jouw omgeving aan initiatieven zijn, je plannen te delen, nieuwe initiatieven te starten of je op te laden tijdens je werk aan eigentijds onderwijs. Als Spaarnesant krijgen we hier ook een eigen plek als we met een groep collega’s deelnemen.

WhatsApp Spaarnesant

We hebben met de Spaarnesant collega’s een WhatsApp groep, zodat we met elkaar in contact kunnen komen.

Voor wie?

Het œ Ecosysteem is bestemd voor alle onderwijsprofessionals die voelen dat het onderwijs veel meer in lijn kan en moet zijn met datgene wat bijdraagt aan het regenereren van individueel, maatschappelijk en planetair welzijn, en die daar verantwoordelijkheid voor willen nemen. Zij die de transformatie vóór willen leven, die zelf de verandering willen zijn die we graag zien in de wereld.

Kosten?

Deelname gaat via inschrijven bij de Spaarnesant Academie. Deelname is op kosten van de Academie, maar niet vrijblijvend!

We betalen €450 per deelnemer hiervoor. Als je inschrijft, neem je deel!

Gemiste sessies kunnen altijd als e-learning module teruggekeken worden op het online platform.

We praten met elkaar verder hierover in de community. Hoe dit vorm krijgt, ga je nog horen komende periode.

Meer info op œ Ecosysteem ZOOMT

Heb je vragen, mail dan naar mariette.ten.oever@spaarnesant.nl

  • 19 mei 2021
  • Van 19:00 uur
  • Tot 21:30 uur
  • online via Zoom
  • œ Operation Education
  • Leren van én met elkaar
  • 0 plekken
  • Categorie 5

Inschrijven

Om je in te schrijven moet je ingelogd zijn.

Heb je nog geen account aangemaakt? Registreer je op deze pagina!

Cursus door

œ Operation Education

We zijn leiders in onderwijs & ontwikkeling die samen vorm geven aan de transitie in onze scholen én in de samenleving. Als pioniers leren we van elkaar, delen kennis en inzichten, creëren ruimte om te exploreren, verkennen de grenzen van het huidige systeem, verdiepen samen ons leiderschap en bouwen aan het onderwijs van de toekomst waarbij we streven naar de ontwikkeling van ieders unieke potentieel. Samen nemen we de verantwoordelijkheid voor de transformatie die daarvoor nodig is. Zie website.  

Wil je niets missen? Bekijk dan ons gehele aanbod.

Volledige aanbod