Laden Cursussen

Kunst van het lesgeven

Het geven van een goede les is niet alleen een vak, maar ook een kunst. De leerkracht combineert het didactisch handelen, klassenmanagement en pedagogisch klimaat en de keuzes in het lesprogramma tot een doelgerichte les. Het wordt ook wel het EDI (expliciete directe instructiemodel) genoemd. Iedere leerkracht heeft daarbij zijn eigen stijl van lesgeven waardoor iedere les uniek is. In deze training gaat het om het doelgericht inzetten van de opbouw van een les, het benutten van de juiste werkvormen en nieuwe inzichten, de stappen waarin de leerkracht de leerstof uitwerkt en hij differentieert in de klas. ‘De kunst van het lesgeven’ betekent dat je als leerkracht weet hoe je goed lesgeeft, wanneer je bepaalde technieken gebruikt en waarom je dit doet. Het resultaat is dat je je concrete lesdoelen beter en sneller bij al je leerlingen behaalt.

Doel

Het doel van deze training is dat de deelnemers een effectieve les kunnen voorbereiden. Door deze effectiviteit is de leerkracht in staat om meer leerlingen sneller en beter het lesdoel te laten behalen.

Aanpak

De training bestaat uit vier delen waarin we de fasen van een les, technieken en verdiepingsonderwerpen behandelen.

Je krijgt materiaal voor de eerste bijeenkomst op je schooladres en per mail voor de andere keren.

Data

Woensdag van 15.00 – 17.30 uur online via Teams

28 september

26 oktober

7 december

11 januari 2023

 

  • 28 sep 2022
  • Van 15:00 uur
  • Tot 17:30 uur
  • online via Teams
  • Wim Oosterhof
  • Bijeenkomst
  • 0 plekken
  • Categorie 2

Inschrijven

Om je in te schrijven moet je ingelogd zijn.

Heb je nog geen account aangemaakt? Registreer je op deze pagina!

Cursus door

Wim Oosterhof

Octo is een samenwerkingsverband tussen drie onderwijsbegeleiders. Wim Oosterhof geeft bij Spaarnesant de ‘Kunst van het lesgeven’. De verrassende werkvormen zorgen voor een actieve rol van alle deelnemers en voor veel betrokkenheid bij het proces. www.octogroep.nl    

Wil je niets missen? Bekijk dan ons gehele aanbod.

Volledige aanbod