Laden Cursussen

Knippen en knutselen

SchoolSkills Lab maakt de kennis die op SO De Parel aanwezig is over motoriek en onderwijs toegankelijk voor het reguliere onderwijs. Dit doen we onder andere via onze e-learning cursus ‘SchoolSkills Coach’.

In vier online modulen geven we informatie over de motorische ontwikkeling van kinderen in relatie tot schoolse vaardigheden. Hierbij worden ook eenvoudige en praktische tips en adviezen gegeven die direct toepasbaar zijn in het dagelijkse schoolleven.

De modulen zijn los en in willekeurige volgorde en naar eigen interesse te volgen. Je schrijft je via deze pagina in en ontvangt binnen twee weken een voucher om via Teachers Channel op kosten van Spaarnesant Academie deel te kunnen nemen. Je schrijft je in voor maximaal 1 module per keer. Heb je deze afgerond, dan kun je pas voor een van de andere modules inschrijven.

Module II – Knippen en knutselen; fijne motoriek in de onder- en middenbouw

In de onder- en middenbouw maken kinderen een enorme ontwikkeling door in hun fijne motoriek. Van het maken van knutselwerken waarbij naast hun werkje ook hun handen en kleding onder de lijm zitten, maken ze de stap naar het schrijven van woordjes in een schrift. Toch blijft het soms zoeken naar welke vaardigheden je op welke leeftijd mag verwachten. In deze module doorloop je op een praktische manier de ontwikkelingsstappen in de fijne motoriek. Op deze manier heb je ook een basis voor een goede voorbereiding op het schrijfonderwijs. Een module met een praktische inslag dus.

https://schoolskillslab.nl/schoolskills-coach/

  • Inschrijven vanaf 17 aug 2020
  • Thuis of op school
  • SchoolSkills Lab
  • Leren van én met elkaar
  • 0 plekken

Inschrijven

Om je in te schrijven moet je ingelogd zijn.

Heb je nog geen account aangemaakt? Registreer je op deze pagina!

Cursus door

SchoolSkills Lab

SchoolSkills Lab biedt leerkrachten, onderwijsassistenten en IB’ers op verschillende wijze praktische handvatten en tips om kinderen met kleine motorische problemen op een passende manier te ondersteunen in het dagelijkse schoolleven.  www.schoolskillslab.nl  

Wil je niets missen? Bekijk dan ons gehele aanbod.

Volledige aanbod