Laden Cursussen

Kindertekeningen begrijpen 1

‘Krassend de wereld in’

Wegens succes en groot animo wordt deze training nogmaals aangeboden, dus schrijf je snel in!

“Ongelooflijk hoeveel betekenis er zit achter het tekenen van een boom” – deelnemer Nicole (Peppelaer)

Er is 1 taal op de wereld die iedereen spreekt; de BEELDENTAAL! Een taal die zoveel zegt MET beelden maar ZONDER woorden. Hoe waardevol zou het zijn als je beter zou kunnen begrijpen wat er allemaal in dat koppie omgaat en zou weten wat een kind jou probeert te vertellen met zijn tekening?! Liel Prijs- Gerus leert hoe je anders naar een tekening kan kijken en zo te begrijpen wat een tekening je allemaal kan vertellen qua gevoel, symboliek, ontwikkeling en verhaal. Een tekening zegt meer dan 1000 woorden!

Tijdens deze workshop leer je op praktische en interactieve manier:

Deel 1

o De introductie in de wereld van de beeldentaal

o Waarom tekenen kinderen?

o De ontwikkelingsfasen die zichtbaar zijn in tekeningen van 0-5 jarigen: In de eerste kinderjaren is er nog geen sprake van een ‘verhaal’ in de tekening. Vanaf het moment dat een kind in staat is om een potlood vast te houden zijn de verschillende ontwikkelingsfasen zichtbaar in een tekening. De IK-fase, de NEE-fase (peuterpuberteit) en het loskomen van ouders zijn bijvoorbeeld te zien in tekeningen van 0-5 jarigen.

Deel 2

o De boomtekening; kinderen tekenen bomen vanaf een jaar of 5. Een boom staat voor de groei en ontwikkeling van het kind en hoe het kind in het leven staat. Liel deelt waardevolle informatie over hoe je de boom kan interpreteren en kan vertalen naar het kind.

o De meest getekende symbolen en de betekenis hiervan.

o Materiaalkeuze en tips & tricks

o De door de leerkrachten zelf meegenomen/ingezonden tekeningen bespreken.

Doelgroep

De inhoud is zo opgebouwd dat het interessant is voor zowel onderbouw als bovenbouw leerkrachten. Je leert door middel van voorbeelden tekeningen interpreteren.

Datum

Online training op 13 april van 15.00-17.00 uur.

Je ontvangt een uitnodiging voor Zoom.

 

  • 13 apr 2022
  • Van 15:00 uur
  • Tot 17:00 uur
  • online via Zoom
  • Liel Prijs – Gerus
  • Leren van én met elkaar
  • 26 plekken
  • Categorie 1

Inschrijven

Om je in te schrijven moet je ingelogd zijn.

Heb je nog geen account aangemaakt? Registreer je op deze pagina!

Cursus door

Liel Prijs – Gerus

Liel geeft workshop en lezingen over de boeiende wereld van kindertekeningen aan leerkrachten op basisscholen, pedagogisch medewerkers van kinderopvangcentra, maar bijvoorbeeld ook aan studenten pedagogiek. Liel heeft een jongerencoaching en NLP achtergrond en met het analyseren van kindertekening komt alles samen. “De reacties van die mensen zijn zo ontzettend leuk. Ik krijg altijd wel te horen: ‘Wow, hoe kun je dat zien?’ Met de ervaring en de opgedane kennis die deelnemers opdoen gedurende een workshop kunnen ze dingen gaan herkennen…

Wil je niets missen? Bekijk dan ons gehele aanbod.

Volledige aanbod